Min blogg om allt och inget

Sånt som jag tycker är kul

De senaste dagarna har jag sysselsatt mig med sådant som jag tycker är så himla kul och som påminner mig lite om min ”jobbartid” för länge sedan. De flesta stönar nog åt mig för att jag är så lättroad  men jag trivs verkligen när jag får gräva ner mig i mitt nörderi.

Alla i min närhet vet att jag är en riktig språknörd och min familj har lidit i många år av mitt pedanteri när det gäller att prata korrekt. Nu har jag gett upp men även om jag inte lyckats pracka på dem allt så har faktiskt mina barn fått ett väldigt språkintresse de också.

Nu ska jag ju inte berätta om min familj utan nu gäller det mitt roliga liv. Förutom språk så älskar jag att rota runt i papper. Innan datorernas tid jobbade jag som sekreterare och på den tiden var det måååånga papper att bläddra i. Jag hade mina korgar för olika ändamål och jag skrev på min lyxiga skrivmaskin med frasminne och andra tekniska små under. Jag trivdes i min lilla värld där jag fick lägga upp arbetet precis som jag ville, bara jag hann med det som skulle göras. Så småningom hann jag uppleva några år med ordbehandlingsprogram och kalkylprogram men det var pappershanteringen jag tyckte bäst om.

Nu kommer jag till det jag har roat mig med i några dagar och som har inkluderat både språk och papper. Jag har ju, som jag skrivit om tidigare, återgått till att plugga italienska med min härliga grupp sedan tidigare. Jag fick i uppdrag att ta hand om nästa lektion och med önskemål om att traggla verb och prepositioner. Jag har plockat fram allt material jag hittat om prepositioner, som faktiskt är bland det svåraste och mest ologiska i italienska språket, och jag har bläddrat i papper och böcker, sammanställt egna grammatikhäften med det bästa ur allt jag hittat, suddat och skrivit och kopierat och nu har jag fått ihop tillräckligt med fakta och övningar för den här terminen. Det har varit väldigt nyttigt för mig och jag har nog lärt mig en del på kuppen men det finns så många fallgropar och undantag att jag aldrig kommer att vara helt säker. Jag ska nog ta lite hjälp från min dotter med en del saker. Hon är ju den av oss som verkligen är duktig på italiensk grammatik och allt annat som har med italienska att göra också.

Om någon av mina kurskompisar läser detta kan jag lova att det inte bara blir grammatik när jag har hand om lärandet. Lite annat ska vi göra också.

Mitt i allt detta har jag, i egenskap av sekreterare för vägsamfälligheten, precis fixat ett utskick till alla (ca 50 st) andelsägare med kallelse till årsmöte, faktura och lite annat. Ännu mer papper och dessutom en stämpel (lycka). Nu väntar jag bara på att få hem de frimärken jag har beställt så är även det uppdraget avklarat.

Kan någon förstå hur mycket jag har tyckt om att göra allt detta och hur mycket jag saknar att få hålla på med det jämt. Jag känner i min kropp att det inte skulle funka men åååh, vad kul det är.

5 svar

 1. Jag håller med, det är kul att sitta och hålla på med papper, det har jag också alltid tyckt! Det blir t.ex. så mycket roligare att läsa ett rättsfall om jag skriver ut det och kan använda min överstrykningspenna på det, hihi 🙂 Ord och papper är väldigt spännande och roliga saker!

  22 februari, 2013 kl. 4:17 e m

 2. make

  hur i helvete du hela tiden kan ha en så positiv syn på alla små ting är i livet fast du mår skit i kroppen är för mig en gåta? ( Fast jag vet ju i och för sig att allt inte är rosenrött hela tiden,men oftast är du bara glad, älskar dig! )

  23 februari, 2013 kl. 4:12 e m

  • Du är min stora glädje förstår du väl ❤

   23 februari, 2013 kl. 4:34 e m

 3. Jag tycker också mycket om att hålla på med papper, men jag tycker det är roligast att organisera. 🙂

  2 mars, 2013 kl. 11:25 f m

  • Allt är kul med papper. Vi verkar vara flera som tycker det 🙂

   2 mars, 2013 kl. 11:29 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s