Min blogg om allt och inget

Jag bryr mig

Till dig som jag inte känner särskilt väl men som ändå känns nära, du ska veta att jag bryr mig väldigt mycket om dig och hur du har det. Jag kan inte göra så mycket för att lätta upp din situation  förutom att låta dig veta att jag förstår och tror på dig. I bland verkar det som om du har bra stöttning i närheten men i bland verkar du vara så ensam. Jag vet att vänner finns och att de vill dig väl men kanske är det så att förståelsen saknas och att det därför är lättast att inte prata om problemen så mycket.

Jag har funderat mycket på hur jag kan hjälpa men att vara en samtalspartner tror jag inte är vad du behöver och vill ha från mig. Jag är bra på att lyssna men är nog inte tillräckligt nära (varken avståndsmässigt eller relationsmässigt) och dessutom kan man göra mer skada än nytta om man försöker sig på att ge råd när man egentligen inte vet hur situationen ser ut. Vad jag kan göra är att tala om att jag finns här om du behöver hjälp av någon som har lite erfarenhet. Det kan gälla vad som helst eller inget om du inte vill men var inte rädd för att fråga om du vill.

Det är mycket jag inte vet men en sak vet jag: tjat och ord som ”du måste” hjälper inte. Det som kan hjälpa är att någon som kan sin sak får dig att förstå dig själv och att långsamt bygga upp självkänsla och självförtroende igen.

Jag önskar dig all lycka och än en gång, var inte rädd för att be om hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s