Min blogg om allt och inget

Vårkänslor

Ur led är tiden. Jag vet inte vem det citatet kommer från men det är säkert gammalt och ett bevis för att variationer funnits i väldigt många år. Oj, nu såg jag att det här nästan ser ut att bli ett inlägg i klimatdebatten men det tänker jag inte ge mig in på här och nu. Kanske kommer det ett inlägg om det senare när jag blivit tillräckligt arg över den idioti som råder. För tillfället vill jag bara skriva om något så trivialt som vädret och att det ger mig vårkänslor, här utanför Östersund, i början av januari. Det droppar för fullt ute och tempen håller sig på plussidan. Det är förhoppningsvis bara tillfälligt men jag kan uppskatta att det är så här en eller två dagar. Jag vill ha vinter på vintern och inga isiga eller slaskiga vägar. Det får jag nog av senare.

Inne i huset är alla spår av jul nu borta och på datorns skrivbord lyser en härlig sommarbild mot mig så fort jag går förbi. En liten påminnelse om vad som väntar längre bort. Men innan dess ska jag ta tillvara det härliga som den här årstiden bjuder på och jag hoppas att det blir många fina dagar. Snart ska jag nog våga mig ut på isen också. Det har varit både skotrar och folk där ute så om det blir kallt ska nog även jag snart ta några steg ut och så småningom blir det många sköna promenader över sjön.

059

6 svar

 1. Junie

  ”Ur led är tiden” verkar vara ett Shakespeare-citat. Jag tror inte att det handlade om årstider eller vädret egentligen, antar att det var vad du menade med ”variationer”. Men vad vet jag? 🙂 Nåja, hur som helst… vi har barmark här nu, bara lite snöhögar kvar här och var. Jag gillar det, som du säkert förstår. Du får inte ramla ner under isen mamma! kram och puss ❤

  4 januari, 2013 kl. 1:45 e m

  • Haha, jag borde ha förstått att du skulle ta reda på fakta. 😀 Jag tror inte heller att det måste handla om väder utan det var nog mer ett uttryck för att tiderna förändras generellt. Jag ska vara försiktig. Puss och kram. ❤

   4 januari, 2013 kl. 2:02 e m

 2. Mysigt med snö men skönt att man slipper ha ångest över att julen är borta tycker jag 🙂

  5 januari, 2013 kl. 11:05 f m

  • Jag tycker också att det är skönt att du inte har ångest. Själv är jag bara så himla glad över att ha fått bort alla tomtar nu.

   5 januari, 2013 kl. 4:04 e m

 3. Har köpt och satt upp ceriserosa gardiner, matchande kuddöverdrag till soffan. Hittade oxå en ny servis. Inget dyrt utan billigtbilligt på ica maxi! Färgen är ljus syrenlila och 8 tallrikar och 8 små skolar till t ex förrät kostade 200 kr! Så skönt och mysigt att starta upp våren hemma om än tidigt!

  9 januari, 2013 kl. 3:01 e m

  • Det är just sådana saker man blir så glad över den här tiden. Lite nytt i hemmet är glädjeökare för många av oss. Här har det också kommit upp några nya gardiner och en är på gång. Jag har börjat virka igen och kan bara inte sluta.

   9 januari, 2013 kl. 4:02 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s