Min blogg om allt och inget

Vegetarisk matlagning

Jag vill gärna att alla mina barn ska känna sig välkomna och efterlängtade när de kommer och till viss del inbillar jag mig att maten har en inverkan på detta. Nu har min son gått från att avstå från rött kött till att bli vegetarian och eftersom han själv är så väldigt duktig på att laga sin mat och helst inte använder quornprodukter så ställer det en del krav på mig. Jag vet att han gärna fixar sin egen mat när han kommer, bara det finns ingredienser, men jag vill kunna bjuda även honom på något han gillar. Därför har jag nu googlat (vad gjorde man innan google?) och hittat några relativt enkla recept som jag ska utsätta honom för.

Jag vet att tofu är något han brukar äta men jag visste inte vad det var när jag åkte iväg på min inköpsrunda i går. Jag hejdade första personal jag såg och frågade vad det är, hur det är förpackat och var det fanns. Hon visade mig glatt men sedan tog det stopp för hon hade heller ingen aning om hur man bäst tillreder det. Jag hade ju redan hittat några recept så jag börjar väl med dem och efter att ha smakat på de rätterna kanske fler idéer kommer. Jag har även hittat recept på falska köttbullar och en couscoussallad med saffran. Det ska faktiskt bli lite spännande att smaka allt detta och lite kul är det att prova på något helt nytt.

Lite lättsamt känns det i alla fall att sonen äter MSC-märkt sill och att han kan tänka sig att fuska lite på julafton med bl a julskinka. Det andra kan vänta till juldagen för han verkar tycka att det räcker med en dags fuskande.

Sen finns det ju så klart massor av godis och nötter och lite kakor och det kan alla äta så ingen ska behöva känna sig sugen och hungrig.

7 svar

 1. Bara vi andra inte blir drabbade på så sätt att jag inte får äta din goda mat när jag väl kommer hem!!!

  18 december, 2012 kl. 9:09 f m

  • Ingen fara! Jag kan tänka mig att jag och Junie vill smaka de vegetariska alternativen men pappa och du ska inte behöva om ni inte vill 😀

   18 december, 2012 kl. 11:08 f m

 2. Junie

  Ja, jag smakar jättegärna de där vegetariska rätterna 🙂

  18 december, 2012 kl. 4:42 e m

  • Trodde nog det 😀

   18 december, 2012 kl. 5:10 e m

 3. Jag provar gärna nyheter på julbordet. Jansson, lax och sill är favoriter men köttbullar o prinskorv tar jag bara nån. Men köttbullar ska just nu trillas här till tonerna av Lars Vegas trio och Lars Christmas, favorit!

  18 december, 2012 kl. 6:43 e m

 4. Vad kul att du har researchat lite 😀 Nu vet du ju att jag har släppt mig själv lite friare och inte tänker undvika kött stenhårt, men nya favoriter på julbordet är ju jättevälkommet 😀

  Har du hittat msc-sill? Gjorde en googling och hittade detta på första träffen så det borde ju inte vara något problem 😛
  http://www.msc.org/press/nyhetsarkiv/abba-satsar-pa-100-msc-markt-sill

  20 december, 2012 kl. 12:47 e m

  • Inga problem att hitta det, det verkar nästan vara standard. Ja, nu när jag vet att du äter kött även på juldagen och dessutom vill ha kalkon så struntar jag nog i couscoussalladen. Den kan vi testa en annan gång. Tofun kan vi ju äta före jul (i alla fall du och jag).

   20 december, 2012 kl. 1:41 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s