Min blogg om allt och inget

Utelåsta

I går var jag så där klantig som man bara inte får vara. Kenneth och jag hade varit ute på morgonpromenaden med hundarna och jag kom fram till dörren först och skulle låsa upp. Eftersom vi har en nyckel liggande ute brukar jag inte ta med mig min egen nyckelknippa när jag bara ska ut och gå men jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att det borde jag nog ha ifall utenyckeln skulle slinta ur handen och ner i någon springa mellan brädorna utanför dörren. Det sägs ju att tanke och handling är ett för mannen och två för kvinnan och i det här fallet stämmer det för jag har aldrig kommit längre än till tanken. Det fick vi sota för nu för just det som jag befarat hände den här morgonen. Nyckeln ramlade ur min hand och studsade så fint några gånger innan den slank ner i springan mellan ett par brädor.

Där stod vi och tittade dumt på varandra och hundarna väntade ivrigt på att få komma in och få den tuggpinne de alltid får efter morgonrundan. Kenneth ska ha en stor eloge för han sa inte ett enda argt eller irriterat ord. Efter att ha skakat på huvudet åt min fråga om vad vi skulle ha sönder för att komma in lunkade han snällt ner till sin verktygsbod efter skruvdragare. Skruvarna var för fastfrusna, bara en lossnade med hjälp av en vanlig skruvmejsel och väldigt manlig handkraft. Min kära make fick ta och masa sig iväg efter något att bända med i stället och när han fått upp brädan (den gick bara av på ett par ställen) hittade jag nyckeln där nere och frid och lycka spred sig åter över vårt hem och oss. Det var ju i alla fall tur i oturen att jag såg var nyckeln ramlade ner så att bara en bräda behövde förstöras.

Ni kanske redan har anat att nyckeln inte hamnade på samma plats igen utan nu har vi satt på en rejäl nyckelring och måste hitta ett nytt ställe för den där den inte syns.

9 svar

 1. Junie

  Hahaha, plötsligt insåg jag varifrån min egen klantighet kommer. Ni är söta ni ❤ Tur att det gick bra, men allt löser sig ju faktiskt alltid. På något vis.

  9 december, 2012 kl. 8:13 e m

  • Ja, nog kan jag vara klantig men jag missar aldrig tåg eller bussar eller stänger av alarm och somnar om. Undrar vad jag hade gjort om inte pappa varit med. Jag vill tro att jag hade bänt upp brädan men jag är lite rädd att jag kanske hade försökt bryta mig in någonstans.

   9 december, 2012 kl. 9:43 e m

   • Junie

    Ja om jag känner dig rätt så kan du vara ganska impulsiv ibland… tror i och för sig inte att du skulle ha slagit sönder ett fönster va?

    9 december, 2012 kl. 9:58 e m

   • Det får vi aldrig veta men jag hoppas att jag hade besinnat mig och hämtat en kofot till brädan i stället.

    10 december, 2012 kl. 11:02 f m

 2. Det där har varit nära att hända mig ett flertal gånger när jag varit ensam hemma… En gång landade den i en snöhög precis bredvid bron och jag trodde den hamnat i en glipa, stod och hade lite panik en stund innan jag insåg att det faktiskt inte klirrade när den föll ner… Så sen hittade jag den 🙂 Men det var så dags att fixa det där problemet kan jag tycka!

  9 december, 2012 kl. 10:59 e m

  • Det tror jag inte att du har berättat. Det är konstigt att man inte kan ta itu med en sån sak innan det värsta händer men just det problemet är löst nu 😀

   10 december, 2012 kl. 11:04 f m

 3. Junie

  Jag hade nog i alla fall värst panik den där gången när jag gick till Optand i spöregnet och nyckeln var BORTA :S

  10 december, 2012 kl. 11:57 f m

  • Men i stället låg det en pappa inne där och sov.

   10 december, 2012 kl. 3:59 e m

   • Junie

    Ja det gjorde det ju som tur var 🙂

    10 december, 2012 kl. 8:16 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s