Min blogg om allt och inget

Ich bin in Heidelberg gewesen

Så långt sträcker sig mina tyskakunskaper, i alla fall om det ska bli riktigt och korrekt. Det var kul att upptäcka att jag förstod ganska mycket men det är en väldig skillnad på att förstå och att prata själv. Det blev engelska för hela slanten men jag blev väldigt imponerad av hur bra min son klarade sig bland tyskarna.

Vi har haft några härliga och jättemysiga dagar tillsammans med två av våra barn. Synd att yngsta dottern inte följde med för jag tror att hon också hade trivts. Vi har blivit guidade runt Heidelberg och alla sevärdheter av Magnus och vi har vandrat omkring, åkt både buss och spårvagn och varit på ett antal barer och restauranger. Det har inte varit några tråkiga stunder men vi har inte heller stressat runt utan allt vi har gjort har vi gjort i lagom takt. Julmarknaden i Heidelberg slår Östersunds marknad med hästlängder och det har varit kul att uppleva den trängsel som blir i en julpyntad tysk stad den här tiden. Sedan var det ganska skönt att komma hem till lugna Optand igen och smälta alla intryck.

Nu går jag här och försöker motstå min längtan att börja plocka fram julsakerna. Överallt ser jag och läser jag om folk som har fuskat och börjat julpynta redan nu men även om jag blir väldigt sugen tycker jag att det är ganska härligt att vänta till 1:a advent med allt. Traditioner är till för att hållas och den som väntar på något gott…

Jag ska plocka fram ljusstakar och stjärnor men de ska absolut inte tändas förrän tidigast på lördag kväll. Det är ju då julen börjar, i alla fall för mig. Vitt och fint är det ute också så rätta stämningen är här och kanske får vi ett fint snöfall på söndag. Blir det så är allt perfekt.

 

2 svar

 1. Ser ut att ha varit trevligt på er tripp! Här i Finspång är det faktiskt lite snö och jag har fuskat lite och stjärnor samt balkongbarr lyser sen i förrgår 🙂
  Övrigt kommer upp vartefter. Jag tillhör dom som gärna pyntar tidigt för när nyår varit så vill jag ha bort allt. Inget till Knut här inte!
  På söndag väntar skyltsöndag med julmarknad här i byn. Jag ska sjunga på torget med min kör! Vi har fått order om att klä oss varmt då det ska bli runt -10 och det blir kallt när man står still!
  Trevlig helg i vinterlandet!

  30 november, 2012 kl. 3:51 e m

  • Jag kunde inte hålla mig, i dag har jag börjat pynta men jag tänder inga stjärnor eller ljusstakar förrän i morgon kväll. Jag brukar också vara väldigt trött på all jul efter nyår och tycker att det är lika kul att få bort allt som det är att pynta den här tiden. Lycka till med sången 😀 och ha en trevlig helg du med.

   30 november, 2012 kl. 5:16 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s