Min blogg om allt och inget

Hundraårsjubileum

Jag fick förmånen att representera min kvällskurs på ABF:s 100-årsjubileum i går kväll. Min man var också medbjuden och tillsammans med många andra människor blev vi bjudna på god mat och massor av underhållning. Välkomstdrink med olika sorters godis väntade när vi kom in på gamla teatern i Östersund medan Hildegun (vilket fint namn, tips till ev blivande föräldrar) Forslund med band underhöll oss. Vi blev serverade västerbottenpaj, grillad oxfile med tequilapepparsås och potatisgratäng och till sist jubileumstårta och kaffe. Allt varvades med olika sorters underhållning med väldigt varierande innehåll och från olika genrer. Konferencier var Leif Landin, välkänd radioröst här i Jämtland.

Vi satt tillsammans med ett gäng trevliga nya bekantskaper och många skratt blev det under kvällen. När det första underhållsinslaget stapplade upp på scenen blev vi både lite vemodiga och ömsinta för alla dessa herrar och någon dam såg ut att närma sig samma ålder som antalet år vi firade för ABF. Fulla av beundran såg vi hur dessa härliga människor trakterade sina dragspel och fiol medan vi funderade på hur länge deras band, Jämtbälgen, kommer att kunna existera för det verkar inte vara så stor återväxt.

Nästa gäng på scenen var Las Divas och det var ett gäng tjusiga damer i vackra klänningar som förde sig som de divor de ville föreställa. De sjöng dessutom väldigt bra och de sjöng (med sina operettröster) både svängiga låtar och sånger som typ anthem ur chess.

Efter det fick vi lyssna på några trubadurer och sedan kom Hildegun in igen. Denna jazziga dam körde allsång med oss och alla sjöng vi glatt med i  August och Lotta, tyrolerhatten och pärleporten.

Sist och absolut bäst var kvällens sista grupp, Ständut Blakk.  Ett band som nog kan få en sten att vara med och skratta och sjunga med. Dessa roliga och väldigt duktiga musiker gav oss en avslutning som gjorde att vi gick därifrån otroligt nöjda och glada.

I morgon ska jag tacka alla mina kurskompisar för att jag fick gå på denna fest. Kanske försöker jag återberätta lite för dem på italienska, vi får väl se hur inspirerad jag är när det är dags.

 

4 svar

 1. Ni satt nästan på samma ställe som jag på balen 🙂

  Herregud förresten, vad många kursledare det finns på ABF!!!

  18 november, 2012 kl. 2:09 e m

  • Alla var inte kursledare. Det var politiker och lite annat folk också och alla fick ta med sig sin respektive.

   18 november, 2012 kl. 4:15 e m

 2. Det verkar ha varit kul 🙂 Pappa ser väldigt glad ut iaf 🙂

  19 november, 2012 kl. 1:16 e m

  • Klart han var glad, han var ju omgiven av en massa damer 🙂

   19 november, 2012 kl. 5:26 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s