Min blogg om allt och inget

Hjärnslö

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att det är fördummande att gå hemma och inte ha ett jobb att gå till. Det märkte jag redan första gången jag var mammaledig för 27 år sedan. Då kom jag i alla fall tillbaka till jobb och hjärnaktivitet igen och kom ganska snabbt tillbaka till mitt vanliga jag (ingen lysande intelligens men åtminstone kapabel att hålla reda på det jag behövde). Likadant var det med de två följande mammaledigheterna. Sedan blev jag så småningom långtidssjukskriven och nästan sjukpensionär. Nu har jag gått hemma i 14 år (hemska tanke) och det, kombinerat med att jag inte blir yngre utan faktistk tvärtom, har gjort mig till en virrhöna och ibland tror både jag och min man att jag börjar bli senil. Det tror jag visserligen om honom också men det tror inte han.

I dag har jag varit helt panikslagen i ca en timme. Jag har börjat packa lite smått till vår Turkietresa på lördag och när jag skulle ta fram mitt pass så låg det inte där det skulle. Jag visste att jag förra veckan tog fram det bara för att vara helt hundra på att det är giltigt. Då konstaterade jag att det var ok och sedan tog jag fram Saras pass och sa till Kenneth att hon hade glömt ta med det. Vi insåg att det gjorde inget eftersom det snart blir ogiltigt. Sedan la jag ner båda passen i lådan igen och tänkte inte mer på det. När jag inte kunde hitta det någonstans i dag fick jag för mig att jag hade råkat slänga mitt pass i stället för Saras, som låg kvar i lådan. Jag var helt övertygad om att det inte skulle bli någon resa för mig och jag virrade omkring överallt och letade på helt omöjliga ställen. Till sist vann förnuftet och jag gick tillbaka och drog ut hela lådan och då trillade mitt pass ner i lådan under. Det hade suttit fast bakom lådan.

Vilken lättnad det blev och jag pustade ut en stund, ända tills jag skulle packa min handväska. Nu är den borta men jag orkar inte hetsa upp mig för det. Tack och lov har jag varken nycklar eller plånbok i den så jag har nu packat en annan, ful men fungerande, väska och om den andra dyker upp så blir jag glad men det är inte hela världen om den gömmer sig ett tag till. Det retar mig bara att jag inte kommer ihåg var jag gjorde av den. Jag vet att jag tog in den från husvagnen efter vår sista lilla tripp men sedan är det blankt. Nu har jag i alla fall packat både passen och handväska så nu är det nödvändigaste med. Visst ja, biljetten sitter på kylskåpet. Bäst jag går och packar den på en gång. Det vore ju synd om den sitter där när vi ska checka in.

 

Ett svar

  1. Junie

    ”Det tror jag visserligen om honom också men det tror inte han.” Haha, sötnosar! 😀

    14 september, 2012 kl. 8:14 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s