Min blogg om allt och inget

Vardag

Så är det dags att landa i vardagen igen och för mig känns det faktiskt väldigt positivt. Jag behöver hämta mig efter alla upplevelser den senaste tiden och bara vara, helst för mig själv lite, och hämta andan en stund. Jag behöver tänka igenom min tillvaro och känna efter hur jag ska få till den på bästa sätt och då behöver jag lugn och ro. Nu låter det här kanske både drastiskt och egoistiskt men faktum är att när jag funderar lite inser jag att jag är rätt nöjd med hur det är. Jag ser fram mot framtiden tillsammans med min man och de förändringar som ska göras är varken många eller särskilt stora. I stort sett ska vi bara anpassa vårt liv till att vara bara två igen och det kommer inte att bli några problem.

Det är jättetomt och tyst utan Sara. Jag saknar både hennes glada sång och pladder och hennes lite irriterade suckar och blickar men hon trivs så himla bra där hon är och med vad hon gör så jag vill inte att hon ska komma hem igen. Kenneth och jag har övertagit hennes rum och det blev så väldigt bra för både oss och hundarna. De fick en koja under vår säng och där verkar de trivas.

Jag fick nästan lite panik i förrgår när vi var ute på promenad; min tens, en apparat som ger elektrisk stimulering via fästplattor, slutade fungera när vi var ungefär halvvägs och jag sa till Kenneth att nu måste vi gå fort för snart klarar jag inte av att hålla mig upprätt längre. Vi ökade på stegen och jag lyckades få igång apparaten några korta stunder så jag klarade mig hem utan alltför stora besvär. Tänk att man kan vara så beroende av en liten apparat som skickar elektriska impulser. Den är inte livsviktig för mig men om jag jämför hur mitt liv har blivit sedan jag upptäckte vilken hjälp den ger mig så innebär det frihet och livsglädje att kunna sätta den på ryggen och veta att mina största problem försvinner för en stund. Innan min tens kom in i mitt liv blev promenaderna korta och i väldigt snabbt tempo för att jag skulle orka hela rundan. Det är alltså inte tempot utan tiden jag står eller går som är boven. Nu kan jag vara ute flera timmar utan problem och jag orkar gå på stan och stå i kö utan att känna mig svimfärdig och illamående av smärta. Det finns säkert många som liksom jag skulle bli hjälpta av en tens men jag tror inte att folk inom sjukvården har insett hur man kan använda den. De blir alltid lika förvånade när jag berättar om hur stor nytta jag har av den och hur jag använder den.

Medan jag suttit här och skrivit har morgondimman lättat och nu ser jag att sjön ligger som en spegel och himlen är blå och helt fri från moln. Det blir nog en lingonplockardag och, som jag säkert skrivit om tidigare, har jag sån tur att jag har lingon på tomten. Jag går ut och plockar lite i taget och brukar få ihop alldeles tillräckligt mycket för ett år till oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s