Min blogg om allt och inget

Ensamma

Efter drygt 26 år med barn boende här hemma är vi nu helt ensamma. Det är ju så det ska vara och självklart ska barnen flytta och ägna sig åt sina egna liv. Lika självklart är det att man saknar alla de ljud och saker som man brukade ha omkring sig. Vi har haft mycket att ordna med sedan vi kom hem efter att ha hjälpt Sara och Christoffer att flytta och det är nog tur för vi har inte riktigt hunnit med att känna  efter hur tomt det är. Det är vid vissa tillfällen som man märker att man saknar sin unge men samtidigt som tomheten känns lite jobbig är vi så väldigt glada för att nu får hon börja sitt nya, härliga liv där hon ska göra sådant som hon drömt om och längtat efter. Jag är säker på att hennes nya tillvaro blir jättebra och när ens barn mår bra mår man som förälder också bra. Snart kommer vi alla att ha vant oss vid den nya situationen och vi kommer ju att träffas lite då och då. Kanske vi t o m skaffar skype, även om det tar emot lite.

Flytten gick ganska smidigt. Jobbigt att sitta i bilen så länge men när vi väl kom fram så gick allt väldigt fort. Lägenheten var lika bra som de hade trott, kanske t o m bättre och äldsta dottern, som redan bor i Örebro, kom och hjälpte till med allt. Att de har varandra där nere i Närke är de väldigt glada åt alla tre.

När vi hade ätit lite mat åkte vi vidare till svärmor i Åkers styckebruk där vi stannade över natten. Dagen därpå gjorde vi sällskap med Kenneths syster och svåger och gav oss iväg till Stockholm och Birka paradise för en kryssning till Åland. Så roligt att åka tillsammans och det var precis lagom mycket folk, god mat och bra dansmusik. Dessutom var det en helt otroligt skön kväll att vara ute på däck lite då och då.

När vi kom tillbaka till Stockholm dagen efter var det bara att stålsätta sig för den långa bilfärden hem igen. Vi stannade i Uppsala och blev bjudna på middag hos Magnus och Minna. Det var så gott så vi åt upp allt.

Resan hem var jobbig. Till slut gick det inte att sitta på något sätt för hela kroppen var som en stor, svullen, värkande böld men det går ju inte att göra så mycket åt det utan det var bara att bita ihop och försöka tänka på något annat. Så småningom kom vi hem igen och möttes av två glada jyckar som svansade omkring och log med hela kropparna. Jag vet att de har haft det jättebra med sina snälla hundvakter som de tycker väldigt mycket om.

2 svar

  1. Oj vilken långresa ni gjort! Och en tur med Birkabåten! Den åkte vi ju oxå i början på sommaren. En tradition som jag och barnen har. Den är trevligare är Cinderella tycker vi. Får se om det är något vi fortsätter med när de liksom dina flyttar hemifrån! Det är väl åtminstone 3 år kvar till dess och det är något man både ser fram emot och våndas över!
    Ha en fin dag!

    24 augusti, 2012 kl. 7:42 f m

    • Det är andra turen med Birka paradise och jag håller med om att den är trevlig. Fördelen med Cinderella är att man kan ta med bilen billigt och så är det väl alltid så att man gillar det som är välkänt. Vi har mest åkt med Cinderella men vi får se hur det blir framöver. Lite långt att åka från oss för ett dygn till havs. Det kanske blir fler 2-dygnskryssningar i stället. Kul att du åker med barnen. Vi har också gjort det en del och både de och vi gillar det. Hoppas du mår bättre nu. Kram!

      24 augusti, 2012 kl. 3:54 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s