Min blogg om allt och inget

Notering

Baddag

Det blev en dag med mycket bad och sol i går. En riktig njutardag som både jag och hundarna njöt av nere på bryggan. Det är konstigt att man kan vänja sig vid ca 16 grader i vattnet så fort. Efter några dopp kändes det helt ok så det blev en hel del sånt.

Jag är också väldigt glad för att vi för en gångs skull kunde bjuda några gäster på en fin dag. Nu är det en av mina systerdöttrar och hennes pojkvän som har åkt ca 65 mil för att hälsa på moster i norr. De plaskade en hel del de också även om det tog tid innan Martin doppade sig och jag tror inte Marie någonsin kom till skott. Däremot roade de Kasper med att kasta frisbee och fick honom att simma en lång stund. Väldigt välbehövligt när man har svart, tjock päls och inte har vett att hålla sig i skuggan.

BildBildBild

Jag hittade en flaskpost på stranden när jag kom ner på morgonen. I en väl urdiskad, torkad och noga försluten vodkaflaska låg det ett papper som skickats några dagar tidigare.

BildBild

Synd att Ottilia inte skrev sitt telefonnr så att jag kunde meddela henne att jag hittat hennes meddelande. Jag tog faktiskt inte texten på så stort allvar – verkar lite stulen:)

8 svar

 1. LITE stulen 😉 Men gud vad roligt att hitta flaskpost! 😀

  30 juli, 2012 kl. 11:46 f m

  • Ja, det är spännande att få. Synd bara att Ottilia inte får veta var hennes flaskpost hamnade.

   30 juli, 2012 kl. 1:23 e m

 2. Junie

  I en vodkaflaska dessutom!! Utan snus, men med gott om sprit 😉

  30 juli, 2012 kl. 4:04 e m

  • Vodkan var ju också slut så läget var väl riktigt desperat för den tjej i ca 5-årsåldern som skrivit detta:)

   30 juli, 2012 kl. 5:49 e m

 3. Magnus

  De sista sex orden samt datumet ser ut att vara skrivna av någon annan än ottilia själv, så hen är ju inte ensam iaf.

  31 juli, 2012 kl. 8:59 f m

  • Förmodligen är det hennes sällskap som har dikterat vad som ska skrivas. Det är nog mest de lite äldre generationerna som har en relation till ”riktiga” Pippi.

   31 juli, 2012 kl. 9:06 f m

   • Magnus

    Det tror inte jag. Varför skulle inte barn kolla på ”riktiga” pippi idag? Jag tycker det känns jättekonstigt att en förälder skulle säga åt sitt barn att skriva sådär i en flaskpost. Hur kom barnet ens på idén att skicka flaskan? Jag kan inte komma på en enda popkulturell referens till flaskpost utom pippi långstrump.

    Sen är det väl iofs inte omöjligt att samma fras finns med i tecknade pippi, men det jag vill komma fram till är hur som helst varför du tror att dagens barn inte tittar på ”riktiga” pippi?

    31 juli, 2012 kl. 2:53 e m

   • Det var en snabb reflektion utan särskild analys eller eftertanke. Det är nog troligt att barnet själv kom på att skicka flaskpost men lika möjligt att någon förälder kom på ett sätt att roa sitt barn en stund. Kanske barn tittar på det som jag kallar riktiga pippi nu också men jag har fått för mig att det är den tecknade versionen som visas mest:)

    31 juli, 2012 kl. 7:57 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s