Min blogg om allt och inget

Cystoskopi

I morgon är det dags för sista delmomentet i min njurbehandling (tror jag i alla fall, kanske blir det återbesök och kontroller senare). Den här gången ska jag in till kirurgmottagningen där de ska ta bort det plaströr som sattes in någonstans i urinvägarna vid njuroperationen för en dryg månad sedan. Det ska ske genom en cystoskopi och jag kan inte med bästa vilja i världen påstå att jag ser fram mot det. Visserligen ska jag väl förhoppningsvis slippa gå och känna mig kissnödig hela tiden och efter någon dags sveda och ev blod i urinen ska allt funka igen, men jag skulle helst slippa gå igenom detta i alla fall. Det är inte själva tillvägagånssättet jag oroar mig för, som medelålders kvinna är man rätt van vid sådant, men jag vill inte att det ska göra ont och när man läser om hur det ska gå till känns det lite obehagligt. Hoppas verkligen den salva de ska bedöva mig med är tillräckligt bra för att jag ska kunna slappna av och inte känna nästan något.

Usch vilka rysningar jag får av att tänka på detta. Nu byter jag samtalsämne och berättar om något trevligare.

I går kom den äntligen, sommaren som jag längtat så mycket efter. Det var precis lagom varmt och skönt och jag fick ligga i alla fall en stund på bryggan med små vågor kluckande under mig. Dagen innan hade vi i desperation bokat en resa till Turkiet i september för att få uppleva lite sommar innan den låååånga vintern men nu hoppas vi på några fler soldagar innan dess. Lite grundfärg är ju inte så fel innan man utsätter sig för starkare grejer. Det verkar faktiskt som om det spricker upp i molntäcket även idag – lycka!

4 svar

 1. Magnus

  Usch ja det där låter inget vidare. Men det går nog bra ska du se! Skönt att det äntligen kom lite värme! Lagom till yran såklart, du anar inte hur jag lider av att inte vara där…
  Här har vi haft 28 grader idag…

  25 juli, 2012 kl. 4:53 e m

  • Ja, i det här fallet är jag glad över att vara kvinna. Lite besvärligare är det för män som ska göra samma sak. Det kommer många fler och mycket bättre yror framöver och då kan du vara där<3

   25 juli, 2012 kl. 6:09 e m

 2. Hoppas allt gått bra! Har själv lite bråkiga njurar men jag har inte behövt ngt sådant ingrepp och det får jag väl vara tacksam för! Många kramar och en önskan om bättring!

  5 augusti, 2012 kl. 7:48 e m

  • Nu är allt bra med njurarna och det kanske är nyttigt att gå igenom en sån period som jag haft med kateter, påse, otaliga röntgenundersökningar och provtagningar och slutligen operation. Man lär sig att uppskatta att allt är som vanligt.

   5 augusti, 2012 kl. 8:09 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s