Min blogg om allt och inget

Kollat synen

Ja, det har jag gjort i dag och om några veckor får jag mina nya vänner. Jag har ju i hur många år som helst alltid varit trött, mycket p g a all värk, men sista halvåret har mina ögon varit så ansträngda och inte velat vara med fastän jag har varit relativt pigg. Ändå har jag gått och inbillat mig att jag blivit ännu tröttare än förut. Nyligen kom jag på att det kanske faktiskt är så att mina ögon är lite väl ansträngda och att glasögon kanske är lösningen. Efter som tanke och handling är ett hos kvinnan (eller är det inte så man säger) beställde jag tid och efter luftpuffar in i ögonen och diverse mätningar och tester fick jag prova några glas som skulle vara bra för mig. Det var som trolleri. Mina ögon blev mycket piggare och gladare på en gång och jag märkte att jag såg lite bättre också. Synen är ganska bra men p g a min ålder orkar ögonen inte längre korrigera det som tydligen varit lite fel från födseln. Be mig inte om detaljerna för det var för mycket information för min hjärna att komma ihåg.

Nu var jag tvungen att göra en liten paus för min lilla älskling Rex stod ute och skällde och det hördes att det var något fel. När jag kom ut stod han i vårt lilla jordgubbsland, under nätet som jag har satt dit för att hålla honom och Kasper borta från bären. Han hittade inte ut igen och där var han och såg så skyldig ut. Jag önskar att jag hade tänkt på att ta kort men det kom jag på för sent. Vad jag inte begriper är hur han kom in där för det syns inget på nätet. Undrar om det bara är våra hundar som älskar bär av alla sorter. Sötast är de när de äter krusbär och försöker undvika taggarna. Här är i alla fall en bild på Rex när han äter blåbär.

8 svar

 1. Glasögonorm!

  19 juli, 2012 kl. 8:04 e m

  • Haha, det är jag gärna om ögonen mår bra. Jag kommer att se så sofistikerad och vuxen ut och det kanske är dags för det nu. Optikern sa att jag bara behöver använda dem när jag ser på TV, åker bil långt eller andra liknande situationer:=)

   19 juli, 2012 kl. 8:17 e m

   • Hur är tv-tittande och bilåkande liknande situationer? O.o

    19 juli, 2012 kl. 8:18 e m

   • Det är de inte. De är två olika situationer men båda har andra liknande situationer. I huvudsak är det när jag ska koncentrera mig på något på lite avstånd.

    19 juli, 2012 kl. 8:21 e m

 2. Junie

  Haha rexusen då 🙂 Och vad skönt att du kan få bli lite piggare igen! puss på dig

  19 juli, 2012 kl. 8:28 e m

  • Jag visste inte om jag skulle vara arg på honom eller skratta. Han var så söt och såg så skuldmedveten ut där han stod med nätet över och runt sig. Puss på dig med!

   19 juli, 2012 kl. 8:33 e m

 3. Jag fick mina första glasögon för ca 5 år sen. Samma sak för mej. Det synfel jag alltid haft och som ögonen själva inte längre klarade av att korrigera blev hopplöst uppenbart när jag en kväll tårögd satt och såg Grease på teater. Inte för att det var sorgligt utan för att mina ögon fick anstränga sej så tårarna rann!
  Har sedan dess progressiva glas och häromveckan gick de sönder! Så en hel vecka har jag nu varit förpassad till mina gamla svaga glas i väntan på nya. Jobbigt och barnen stirrar undrande på den där ”muppen” som sitter och skriver på datorn med glasögon OCH läsglasögon ovanpå 😀

  19 juli, 2012 kl. 9:33 e m

  • Jag har väl haft tur som klarat mig så här länge, har nyss fyllt 50. Läsglasögon har jag haft länge nu men enligt optikern duger det inte med de billiga som jag strör omkring överallt. Jag måste ha ett par som passar avståndet mellan mina pupiller och med rätt styrka. Dessa ska jag använda när jag läser lite längre eller framför datorn. Annars kan jag använda mina vanliga i alla andra situationer. Det slutade alltså med att jag köpte 2 par. Jag längtar tills jag får dem för det var så himla skönt att inte behöva kisa och blinka och känna hur ansträngda ögonen var. Det där med dubbla glasögon har jag provat i bilen när jag ska läsa kartan och solen skiner. Fast mina läsglasögon hamnar då på nästippen och solglasögonen lite ovanför – ursnyggt!

   20 juli, 2012 kl. 7:48 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s