Min blogg om allt och inget

Carlanderska sjukhuset

Jag har ingen stor erfarenhet av att ligga inlagd på sjukhus, och det är jag väldigt glad för, men ska jag någonsin igen hamna i den situationen att jag behöver sjukhusvård så vill jag komma tillbaka till Carlanderska i Göteborg. Redan när jag kom gående genom parken framför sjukhuset och såg den gamla tegelbyggnaden kände jag att det här var något unikt. När jag sedan kom in och gick uppför de breda stentrapporna, genom stora valv och förbi vackra målningar förstod jag att jag skulle gilla det stället. Att jag blev välkomnad som en efterlängtad gäst gjorde inte saken sämre. Alla farhågor försvann och jag kände mig bara lugn och trygg.

Jag ska inte skriva så mycket om själva operationen och efterbehandlingar och annat som har med själva sjukhusvården att göra. Det gick bra utan några som helst komplikationer. I stället vill jag fokusera på hur väl omhändertagen jag blev och hur gulliga alla var. Eftersom det är ett privatsjukhus där de bara tar emot patienter som är inplanerade, känner personalen aldrig stressen över att inte hinna med det de ska p g a akutärenden och andra oförutsedda händelser.  Det gör att de har tid med varje patient och kan sitta och prata en stund eller hjälpa till med något extra. Personalen verkade må väldigt bra och det smittade av sig på oss patienter.

En liten detalj, som kanske inte alla tycker är så märkvärdig, är hur de serverade mat och fika. Det var fint dukade brickor och all dryck kom i små tillbringare eller kaffe- eller tekannor. Små tyghättor satt på handtagen till kaffekannorna i nysilver (tror jag) och mjölkkannor och sockerskålar var av samma material. Det är en sådan lite sak som man kan bli väldigt glad över när man inte mår så bra för övrigt.

Utanför sjukhuset fanns en park och eftersom det var riktigt härligt sommarväder gick jag ut och satt där en stund och njöt. Jag hade legat i mitt rum, naturligtvis eget rum, och tittat ut på grönskan och det var så skönt att bara kunna gå ut och sätta sig ett litet tag. Tydligen är det väldigt ovanligt att patienter går ut dagen efter operation så det skrevs in i min journal och jag fick höra många kommentarer om det senare.

 

 

 

4 svar

 1. Junie

  Gud vad fint det ser ut! Och maten ser jävligt god ut också, inte direkt som ”vanlig” sjukhusmat 🙂

  23 juni, 2012 kl. 12:43 e m

  • Det var både fint och smakade väldigt gott:)

   23 juni, 2012 kl. 3:03 e m

 2. Magnus

  Oj, du verkar ju ha levt riktigt lyxliv 🙂

  23 juni, 2012 kl. 9:03 e m

  • Ja, jag kände mig lite som en uppassad slottsfru från 1800-talet.

   24 juni, 2012 kl. 5:00 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s