Min blogg om allt och inget

Den berömda ketchupflaskan

Först så händer ingenting, och sedan fortfarande ingenting. Plötsligt händer allt på en gång och förvirringen bryter ut. Vad är det som gäller och vilka ska man tro på? Varför verkar det som om olika instanser som handhar samma ärende inte pratar med varandra?

De två senaste dagarna har jag fått tre olika brev från sjukvården. I det första kallades jag till sjukhuset för att byta ut katetern som sitter i min njure den 10:e juli (det ska göras var 3:e månad). I det andra brevet fick jag besked om att jag är inbokad för operation i Göteborg 19:e juni och i det sista brevet upplyser min läkare här mig om att jag ska göra en urinodling och under antibiotikaskydd stänga av katetern under 3-4 dagar innan ett besök som ska göras på kirurgmottagningen i Östersund. Detta ska göras för att beslut ska kunna tas om ifall katetern kan tas bort.

En liten stund tog det innan jag såg att brevet från läkaren här uppe är daterat innan beslut om operationsdatum togs så jag antar att jag kan bortse från det. Katetern kommer ju ända att tas bort i och med att de fixar min njure. På röntgenavdelningen, där kateterbyte görs, har de förmodligen absolut noll koll på vad som händer för övrigt. De vet bara när de ska skicka kallelser för utbyte och därför kan jag helt klart bortse även från det brevet. Möjligtvis kan jag kanske ringa och upplysa om att jag inte kommer. Då återstår brevet med kallelse till operation och nu är tåg och boende på patienthotell bokat och klart så nu känns det att det är på gång.

Kenneth och jag funderade lite över hur jag ska göra efter sjukhusvistelsen. Det känns lite onödigt att jag ska sätta mig på tåget och åka ända hit upp för att dagen efter sitta i bilen för en husvagnssemester söderut igen. Tankarna gick till våra barn och om jag skulle kunna bo någon natt hos någon av dem i Örebro eller Uppsala. Ganska snabbt kom vi på att det nog inte skulle vara så populärt midsommarhelgen. I stället ringde jag min rara svärmor och frågade om jag får bo hos henne tills Kenneth hinner ner med husvagnen. Självklart skulle jag göra det sa hon och fick mig att känna mig otroligt välkommen. Smidigt och bra – där ska jag ligga och hämta mig efter operationen någon dag och bara ha det bra.

Nu är det bara problemet med hundpassning som måste lösas. Jag har lite trådar ute så vi får väl se hur det blir.

2 svar

  1. Magnus

    Så himla skönt! Hoppas verkligen att operationen går bra och att du slipper nefrodite sen.

    13 juni, 2012 kl. 7:16 f m

    • Det är klart allt går bra och Nefrodite och jag ska slippa varandra:)

      13 juni, 2012 kl. 8:53 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s