Min blogg om allt och inget

Värdelös mor

Lite så kände jag mig i går kväll när min yngsta dotter Sara frågade mig om jag kunde fixa en fin frisyr på henne till studentbalen. Panik och en liten pust av ångest hann flyga genom mig innan jag snabbt rättade till anletsdragen och sa som det var, att jag aldrig varit bra på sådant men jag kunde ju försöka. Sara frågade om jag kunde göra en inbakad fläta som gick runt hela huvudet. Nej, svarade jag men vi googlade och hittade en bra film som väldigt pedagogiskt visade hur man ska göra. Jag såg ganska snabbt hur det skulle gå till. Det var inte så svårt men svårt var det att få till en snygg inbakad fläta som inte var knölig och där hårtestar stack ut lite här och där. Jag försökte med både den frisyren och en del andra under hela kvällen varvat med vilopauser när fingrarna och armarna krampade, försök på försök och varje gång blev resultatet fruktansvärt. Till slut gav vi upp och Sara försökte trösta mig med att hon kunde nöja sig med lite lockar som hon fixar själv.

Åh, vad jag önskar att jag kunde vara en sån mamma som kan hjälpa till med frisyrer och sminkning. Det är bara att erkänna att jag är totalt värdelös, har alltid varit och kommer alltid att vara. Jag har aldrig varit särskilt ”tjejig” och brytt mig om såna saker. Jag byggde hellre kojor och klättrade i träd när jag var liten än lekte med fåniga dockor. Jag har alltid velat ha lättskötta frisyrer som inte kräver något arbete och mina döttrar har fått nöja sig med tofsar och kanske någon vanlig fläta.

Hur som helst så hoppas jag att Sara och Christoffer får en helt underbar balkväll. De är i alla fall väldigt stiliga i sina fina kläder. Förutom en bild på hur de ser ut innan de ska gå in på balen lägger jag även ut en bild från i går kväll där Saras klänning syns mycket bättre.

2 svar

  1. Du är verkligen ingen värdlös mor, tvärtom så är du en väldigt värdefull mor ❤
    Det var för övrigt en väldigt fin klänning!

    24 maj, 2012 kl. 5:41 e m

    • Tack Magnus, det säger Sara också men ibland vill man kunna hjälpa till med mer än man kan.

      25 maj, 2012 kl. 5:31 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s