Min blogg om allt och inget

Notering

Djursnack

Det pratas mycket om djur här i Optand. Alla har sett något annorlunda djur som de vill berätta om och många pratar om samma djur. Den senaste snackisen är en älg, en fjolårskalv som har gått omkring här tillsammans med sin mamma hela vintern. Nu har den tydligen förmodligen brutit ett ben och har det inte så roligt längre. Jägare är kontaktad men han har ännu inte hittat kalven. Det finns även ett trebent rådjur i krokarna som verkar klara sig bra med sitt handikapp. Förra sommaren såg vi en räv som vi trodde hade skabb för svansen var så otroligt smal och ful. Samma räv springer fortfarande omkring med sin konstiga svans och verkar hur pigg och frisk som helst för övrigt. Många har väl hört talas om den varg som flyttats tre gånger till sydligare trakter. Senaste gången var den bara en liten bit härifrån och nu börjar ryktena gå om att fler vargar har synts i de skogar där vi brukar vandra omkring. För ett litet tag sedan blev en björn påkörd och spårad till våra trakter.

Jag är inte rädd för vargar och björnar så länge vi har hundarna kopplade. Troligtvis har de iakttagit oss många gånger utan att vi vet om det. Så länge jag inte ser dem så känns de ofarliga – konstigt men sant. Älgar kan skrämma mig lite om de är för nära. Helst går jag en omväg om jag ser någon men jag har aldrig varit med om att de varit argsinta. Det är nog mest storleken som skrämmer.

Jag har en liten fundering: vart tar alla älgar och rådjur vägen på sommaren? Då är de helt plötsligt som borttrollade. Jag fattar att de har lättare att hitta mat någon annanstans än på vår tomt då men de borde ju ha vägarna förbi ibland.

2 svar

  1. Junie

    de syns ju inte lika tydligt när det inte är snö heller, är bättre kamouflerade 🙂

    26 mars, 2012 kl. 5:49 e m

    • Men ändå, man borde se dem någon gång.

      26 mars, 2012 kl. 5:57 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s