Min blogg om allt och inget

Vårtecken

Mitt i all dyster tråkårstid här i Optand hittade vi plötsligt två tidiga vårtecken, båda flera veckor tidigare än normalt. Vi för lite statistik och det här är rekordtidigt för oss. Dessa efterlängtade små glädjeämnen fick oss att känna lite hopp. Det kanske inte är så hemskt här i alla fall även om det känns ganska jobbigt att alla pratar om hur varmt och soligt de har medan vi har mulet, blåsigt och bara ett fåtal plusgrader.

De flesta känner väl igen tofsvipan och jag borde inte behöva tala om att det är tussilago (eller hästhovsört om man ska vara riktigt noga) på högra bilden. Jag har fuskat lite och hämtat bilder från nätet men ni tror mig nog ändå när jag säger att vi faktiskt sett detta på riktigt idag. En liten flock på 10 tofsvipor flög omkring en liten bit från vårt hus och tussilagon växer vid en vägkant där snön alldeles nyss försvunnit.

Ett annat vårtecken är att vi har kunnat plocka bort diverse julprydnader från trädgården. Sladdarna gick äntligen att rycka upp ur is och snö och nu är både tomte och belysningar borta. Rudolf får stå kvar ett tag till för där är det fortfarande lite för mycket is. Dessutom är Kenneth ute och fäller årets första tall just nu. Av den ska det bli en flaggstång så småningom. Det är alla vårtecken så här långt och jag vill inte höra talas om allt som blommar och kvittrar hos alla er som bor längre söderut.

3 svar

 1. Junie

  Äntligen! Hoppas det håller i sig, åtminstone hela nästa vecka 😉

  24 mars, 2012 kl. 4:01 e m

 2. hörru du ru,du kanske skulle intressera dig lite mer för vad jag gör är faktiskt en gran som ska bli flaggstång,rätt ska vara rätt!

  28 mars, 2012 kl. 7:35 f m

  • Ursäkta mina dåliga trädkunskaper. Jag kan skilja på gran och tall om det finns kvistar och barr kvar. Det här trädet var bara en stam:)

   28 mars, 2012 kl. 11:39 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s