Min blogg om allt och inget

Plock

I dag har jag plockat och plockat och sedan plockat lite mer. Jag började med att gå ut på tomten och plocka 1,5 liter lingon. När jag kokat sylt på dem, ätit lunch och sovit en stund gick jag ut och plockade lika mycket till. Medan jag väntade på att den sylten skulle bli klar läste jag på facebook att en granne varit ute i skogen och plockat svamp. Inspirerad och avundsjuk gav jag mig iväg och jag hade inte kommit ur synhåll från huset innan jag sprang på massor av blodriskor och taggsvamp. Jag nöjde mig med blodriskorna, två olika sorter, och plockade snabbt ihop drygt hälften av en kasse innan det började ösregna. Rensningen var inte lika kul och tyvärr fick jag slänga minst hälften men lite blev det i alla fall. Tänkte fortsätta mitt plockande på hundpromenaden och försökte få med hundarna till ett ställe där jag tidigare sett fjällig bläcksvamp men de hade inte alls lust att gå så långt så det kanske får bli i morgon.

Hemma igen var det bara att ta itu med det vanliga plockandet som man alltid håller på med och sedan ville varken jag eller kroppen mer. Det blev soffan, telefonen och TV:n och nu lite dator och snart sängen. Har konstaterat att det är bra att hålla sig sysselsatt när man inte vill tänka de tankar som hjärnan vill att man ska tänka så jag fortsätter nog plockandet i morgon. Jag fick förresten veta i tisdags att klimakteriedepression är en myt.

4 svar

 1. Att klimakteriedepression är en myt? Då skulle du alltså ha påverkats så starkt av den myten att du blir deprimerad ändå?

  Inte visste jag att du kände igen så många svampar förresten 😮

  29 augusti, 2011 kl. 10:48 f m

  • Det finns säkert olika teorier om vad som kan ske i klimakteriet och jag tror mer på de som berättat att de haft problem än en läkare som jag inte fick förtroende för i någon fråga.
   Pappa och jag plockade mycket olika sorters svamp förut och lite kommer jag ihåg.

   29 augusti, 2011 kl. 3:01 e m

 2. Maj

  Låter rofullt att bara vara i skogen och plocka.. 🙂

  29 augusti, 2011 kl. 12:27 e m

  • Det är väldigt skönt både för hjärna och kropp.

   29 augusti, 2011 kl. 2:57 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s