Min blogg om allt och inget

Väntar på regn

Det kan faktiskt behövas lite rotblöta i de Optandska trakterna nu. Det ska komma men det verkar som om antalet väntade millimetrar minskar ju fler väderleksrapporter jag ser. Helst skulle jag vilja ha minst 20 millimeter men det kommer förmodligen att bli som skräddaren som till slut bara lyckades få till en tumme. Nåja, allt är välkommet och det finns ju alltid en vattenslang men det blir liksom lite lättare om naturen hjälper till.

Min dotter påpekade för mig att i en reklamsnutt på TV sjunger de en vaggvisa som jag brukade sjunga för henne när hon var liten. Texten är lite annorlunda och framförandet är sådant att jag inte ens hade tänkt på att det är den om inte hon sagt det. Hon tycker att de förstör den fina visan och fick mig att sjunga min version för henne så nu sitter jag ensam i huset med en vaggsång som inte vill försvinna ur mitt huvud och de enda jag kan sjunga den för är hundarna. Kanske bäst att låta bli för annars lär jag väl aldrig bli av med den.

Nu tycker jag nog att molnen börjar se lite mörkare ut så kanske regnet kommer snart. Det kan ju förstås också vara så att det börjar bli kväll och lite skymning. Kanske ska köra regnsången igen – sist kom det ju såna väldiga mängder då. Nej, jag låter nog bli det också. Vill inte ha några låtar i huvudet när jag ska sova.

2 svar

  1. Junie

    åh vad är det för vaggvisa?

    18 juli, 2011 kl. 9:50 f m

    • Den där från ”Saltkråkan”: ack hur skönt, slumra in, ii bädden så sköön…..

      18 juli, 2011 kl. 1:15 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s