Min blogg om allt och inget

Tånglukt och sand

Jag gillar verkligen Öland! Vacker natur varvad med stora områden med bara lite enar och små växter (typ Alvaret). Alla stenmurar och färistar och alla stenlador och väderkvarnar gör hela ön väldigt speciell. Det känns nästan som om man har passerat en gräns till ett annat land. Södra Öland, där vi befinner oss nu, har funnit en ny plats i mitt hjärta. I jämförelse med norra ön är det väldigt lugnt och det finns inte lika mycket handel som inriktar sig på turister. Ett undantag är förstås Ottenby med fågelstationen och Långe Jan. Där vandrar det omkring mycket folk men det är ändå ganska lugnt. Kanske beroende på att ett stort antal av besökarna är fågelskådare som mest står stilla och tittar i sina kikare.

Campingen vi står på ligger fint vid havet med egen strand. Ett litet hundbad finns det också och där har vi haft det skönt några timmar. Allt vore perfekt om det inte luktade tång och blåste sand. Tånglukt har inte hög trivselfaktor och jag har konstaterat att jag är en insjömänniska. Sand klarar jag mig också utan. Den hittar in överallt och tillsammans med saltet i luft och vatten känner man sig ganska fort som en salt sill på en strand. Håret återupplever tiden då jag bodde i Halmstad med salta, fuktiga vindar. Jag har gett upp och accepterar nu att jag ser ut som en hottentott.

Snart lämnar vi den här delen av ön och drar oss norrut för vidare äventyr. Det ser jag fram mot.

4 svar

 1. Men mamma haha, hottentott får man ju inte säga 😛

  1 juli, 2011 kl. 8:15 f m

  • Varför inte det? Har du en annan tolkning av det ordet än jag? Min moster Gun sa alltid att hon såg ut som en hottentott i håret och jag har nog trott att det är någon slags bushmänniska i innersta Afrika.
   Hahaha, jag hade nästan rätt. Jag googlade och det finns både bild och förklaring till vad en hottentott är.

   1 juli, 2011 kl. 1:53 e m

 2. Vad härligt ni verkar ha!

  1 juli, 2011 kl. 9:16 f m

  • Det har vi faktiskt:)

   1 juli, 2011 kl. 1:50 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s