Min blogg om allt och inget

I väntan på åskan och svalkan

I flera dagar har vi gått och flämtat och pustat. Svetten har runnit och det har inte funnits en chans till att vädra ut värmen ens på nätterna. Hundarna har fått sina långpromenader på morgnarna när det har varit lite bättre men även då har de varit ovanligt slutkörda och törstiga när vi kommit hem. De andra promenaderna har varit väldigt korta för man ska ju inte plåga sina små sötnosar i onödan. Mycket av tiden har vi tillbringat på bryggan där det har fläktat i alla fall lite grann. Kenneth och hundarna har badat med jämna mellanrum men jag lyckades bara komma i till knäna. Jag kan bara inte tycka att det är badtemperatur när det pendlar mellan 9 och 14 grader. Lite konstigt är det med denna hetta nu för vi kan inte minnas att det har varit så i början på Juni någon gång förut. Det brukar för det mesta vara en regnig och kall period.

Nu har de som kan det där med väder lovat åska och regn ett antal dygn framöver och jag tittar ut och ser bara sol och en spegelblank sjö. Termometern stiger hela tiden (23 grader i skuggan kl 09.00) och inga moln i sikte någonstans. Vi hörde lite muller långt borta nyss men det försvann. Jag börjar ställa in mig på ännu en dag på bryggan och att vänta med allt annat jag planerat till lite senare. Jag tror inte jag är den enda som struntar i städning sådana här dagar.

Nej, nu måste jag nog gå ut och dansa min regndans och försöka få hit lite svalka. Om någon dag längtar jag nog efter solen igen men just nu kan det räcka för den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s