Min blogg om allt och inget

Jag förstår inte

Nej, jag kan verkligen inte förstå hur de styrande i vår kommun tänker just nu. Jag brukar inte reta upp mig på fattade beslut eftersom jag sällan är så insatt att jag har tillräckligt bra argument att komma med. I alla fall inte när det gäller kommunens ekonomi. Nu är jag i alla fall väldigt konfunderad och undrar hur väl förankrat deras beslut att avveckla Östersunds största turistsymbol, ångaren Thomée, är. Dessutom ska de lägga ner verksamheten på Verkön och sälja slottet. Slut på alla uppskattade båtturer på Storsjön med bl a besök på populära Verkön och middag på slottet.

Jag kan förstå argumentet att pengar saknas och alla har väl olika uppfattningar om vad som är värt att satsas på. Jag vill inte ställa några andra verksamheter mot turistverksamheten men varför, VARFÖR ska vi ha ett torg som värms upp med värmeslingor vintertid så att det just där är snöfritt. Det kunde vara skrattretande om det inte gällde så höga belopp så att Thomée kunde räddas kvar i stället. Östersund lever högt på att kalla sig ”vinterstaden” och i mina öron rimmar det väldigt illa med att kasta bort alla pengar på dessa värmeslingor. Jag har inte hört en enda positiv röst när det gäller denna uppvärmning så jag undrar var den galenskapen kommer ifrån.

Nu är i alla fall beslutet om Thomée klubbat men protesterna ökar och lär nog fortsätta länge. Vi får väl se hur det går – i sommar ska båten gå som vanligt och kanske kan kommunfolket släppa lite på prestigen och ändra sig.

Ett svar

  1. kenneth

    klaga här gör ingen nytta,skriv en insändare i stället!

    27 maj, 2011 kl. 4:38 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s