Min blogg om allt och inget

Sorkar, hermeliner och gräsänder

Alla trivs vi i Optand! Att det är gott om sork här är ingen nyhet men i år ser man dem hela tiden och precis överallt (inte inne som tur är) och ser man dem inte så hör man rasslet och pipandet från dem. Min lilla Rex är alldeles snurrig när vi är ute och går. Han lyssnar, nosar, krafsar, hoppar som en räv och försöker på alla sätt att fånga en sork men matte är elak och säger att han inte får för han kan bli biten i nosen och dessutom är det äckligt att äta sorkar. Vi kommer aldrig att bli överens om det men han är den som får ge sig och ibland kan han få hundgodis i stället som kompensation.

Att det är sorkår innebär också att vissa andra djur förökar sig väldigt. I år verkar det även vara ett hermelinår. Dessa små sötnosar är så otroligt roliga att titta på när de snabbt springer omkring, ibland med en sork i munnen, och försvinner ner i hålor för att nästan genast dyka upp igen och titta sig omkring efter fiender eller byten. Det är väldigt lätt att bli stående länge för att titta på dem där de stressar omkring.

I morse såg jag för första gången ett gräsandpar som verkar häcka på en åker alldeles nedanför järnvägen. Hoppas de kan stanna där så kanske jag får se dem vagga iväg med sina ungar mot sjön lite senare i vår. Rex var förresten väldigt ivrig och ville leka med änderna också, eller om han ville äta dem -det är inte så lätt att veta. Kasper bara tittar lite på allt som rör sig och fortsätter rakt fram. Det enda som intresserar honom är om det ligger någon fin bajshög någonstans.

Allt detta plus alla andra fåglar och djur som brukar synas den här årstiden (storspov, tofsvipa, rådjur, trana tex) ser jag när jag är ute och vandrar på morgnarna.

I går kväll gjorde jag en magnetröntgen av bäckenlederna och det är nog en av de mest behagliga undersökningar man kan göra. Att ligga skönt omstoppad med kudde under knäna och bra musik i hörlurar och långsamt åka in i en tunnel för att sedan ligga där och bara ha det skönt var en trevlig upplevelse. Jag blev nästan besviken när det var klart. Kanske gav det en liknande upplevelse som vid floating, inte vet jag men avslappnande var det.

Nu är det förberedelser inför vårens premiärtur med husvagnen som gäller. Några dagar med sol och värme ska det bli och vi ska njuta och ha det skönt. Glad påsk till alla!!!

8 svar

 1. Junie

  Haha åh du är verkligen bra på att beskriva Rex och kaspers olika personligheter 😀
  Fick du veta nåt resultat av den där röntgen?

  21 april, 2011 kl. 8:13 f m

  • Det är inte så svårt att beskriva deras egenheter eftersom de är så tydliga. Svar på röntgen dröjer ca 10 dagar och sedan vet jag inte hur lång tid det tar innan läkaren ringer och berättar om det.

   21 april, 2011 kl. 9:46 f m

 2. Haha, jag har aldrig hört uttrycket ”hoppa som en räv” förut. Hoppar dom på nåt speciellt sätt? 🙂

  21 april, 2011 kl. 2:38 e m

  • Ja, när de jagar t ex sorkar under snön står de först stilla och lyssnar och sedan hoppar de fyrfota för att träffa sitt byte. Det är nog inte ett uttryck utan jag tycker bara han liknar en räv när han försöker få tag i sorkarna.

   22 april, 2011 kl. 4:36 f m

 3. Haha åh vilket roligt och mysigt inlägg!

  21 april, 2011 kl. 3:42 e m

  • Välkommen till min roliga och mysiga värld!:)

   22 april, 2011 kl. 4:33 f m

 4. Maj

  Glad påsk till dig Ingrid! =)

  25 april, 2011 kl. 8:17 f m

  • Detsamma till dig och påskkramar till både dig och Tova.

   26 april, 2011 kl. 6:34 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s