Min blogg om allt och inget

Ej önskvärd

I dag fick jag veta att jag inte längre är önskvärd som blodgivare. Innan varje blodgivning får man gå in i ett litet rum för att gå igenom den försäkran man skrivit under några minuter tidigare. Eftersom jag fått en ny diagnos skrev jag dit att jag har den och sköterskan frågade: Bechterews? Men får du lämna blod då?. Jag svarade att det visste ju inte jag men att jag hade angett det för att få veta. Hon slog i pärmarna och efter en stund hittade hon rätt uppgifter. Det stod att vid regelbunden medicinering i samband med bechterews skulle man inte lämna blod. Jag sa att jag för tillfället inte äter mediciner men hon började en lång utläggning om att det kanske inte bara var det som avsågs utan kanske även om man var i behov av medicinering. Nog är jag i behov av smärtlindring sa jag men jag kan inte bedöma hur blodgivningen påverkas av det. Till sist bestämde hon i alla fall att för säkerhets skull ville de inte ha mitt blod. Jag fick i alla fall behålla biobiljetten jag fått innan.

 

4 svar

 1. Junie

  Vad tråkigt :/ Menmen, blod får man ändå inte lämna så ofta som kvinna va?

  21 januari, 2011 kl. 7:26 e m

  • Tre gånger per år. För mig spelar det ingen roll. Jag har mest lämnat blod för att jag har en blodgrupp som är väldigt användbar och efterfrågad och kan man hjälpa till genom att göra det lilla så är det klart att man gör det.

   22 januari, 2011 kl. 7:36 f m

 2. Ja, det låter väl ändå rätt klokt att de inte vill ha dig för säkerhets skull… Better safe than sorry liksom…

  21 januari, 2011 kl. 10:20 e m

  • Ja, jag håller med men tycker ändå att hennes tolkning var lite flummig. Står det att bechterewssjuka som regelbundet medicinerar inte ska lämna blod så tycker jag att det är ganska tydligt vad det betyder.

   22 januari, 2011 kl. 7:38 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s