Min blogg om allt och inget

Att bo kvar här eller inte

Innerst inne finns det absolut ingen tvekan från min sida; känslomässigt finns det inget alternativ till att bo kvar här. Anledningen till att vi ens funderar på det just nu är att vi har fått veta att den man som sköter snöröjningen i området inte vill fortsätta med det nästa år. Det kan tyckas vara ett litet och ganska lättlöst problem och förmodligen löser vi det tillsammans med våra trevliga grannar men jag tror inte att någon av oss som bor här permanent är beredd att ta på sig att sköta snöröjningen i hela området. Alla, som är friska och som skulle orka sitta i en traktor och skumpa några timmar varje gång det snöat, har sina arbeten och därför tidsbrist. Dessutom blir man väldigt bunden och ska helst inte åka bort på vintern. Att lösa det genom att köpa traktor med snöslunga tillsammans och turas om att röja kan låta som en bra lösning men jag tror att det är svårt att få det att fungera. Alla har sina idéer om hur saker ska skötas och att äga saker tillsammans leder lätt till osämja.

Det bästa vore nog om vi kan hitta någon i närheten som har både traktor och tid och som vill åta sig att hjälpa oss. Men då uppstår nästa problem. Tydligen sätter stadgarna i vår vägsamfällighet stopp för de möjligheterna på något sätt. Jag vet inte hur och det låter väldigt konstigt men vi får väl ta reda på hur det förhåller sig på kommande vägmöte.

Några av våra grannar är väldigt oroliga och säger att de inte kan bo kvar om det inte löser sig. Det blir nog svårt för oss andra också men jag är faktiskt inte särskilt orolig. På något sätt fixar det sig – skit vore det väl annars. För säkerhets skull har jag ställt mig i lägenhetskö så vi har någonstans att bo på vintern i värsta fall men vi är övertygade om att det inte ska gå så långt.

4 svar

 1. Junie

  Jag har svårt att se framför mig er i en lägenhet… men som sagt, det löser sig nog!

  19 januari, 2011 kl. 7:46 e m

  • Lägenheten skulle vi i så fall bara ha för vinterboende när det absolut inte går att ta sig hit men det kommer säkert inte att behövas.

   19 januari, 2011 kl. 9:07 e m

 2. Men alltså.. En lägenhet får ni ju inte tills nästa år…
  Kan ni förresten inte bara fixa en gemensam parkeringsplats nånstans längre upp mot vägen?

  20 januari, 2011 kl. 1:51 e m

  • Vi skulle ju kunna ställa oss på Perssons mark vid busshållplatsen men vi måste ju fortfarande ta oss ner några hundra meter i djup snö. Vi har ju skoter men alla andra har inte det och det blir ändå ganska bökigt. Jag vet att vi förmodligen måste vänta minst 2 år på lägenhet men en vinter kanske vi kan klara. Nu tror jag ju att det löser sig så allt det här är egentligen bara hypotetiska frågor.

   20 januari, 2011 kl. 5:54 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s