Min blogg om allt och inget

Ögonvärme

En del tycker att hundar enbart är dumma djur utan egen vilja, personlighet eller omtanke om andra. Jag tänker då att tycker man det är det kanske man själv som har svårt med närhet och relationer till andra varelser. Alla som någon gång har tittat in i ett par vackra, tillgivna hundögon kan vittna om att där finns ett djup och en värme som inte kan betyda annat än att hundar är dels väldigt personliga men även i de flesta fall otroligt empatiska och på sitt sätt mycket kloka.

Vem kan känna av känslor och outtalade tankar som en hund? De vet ofta vad som ska hända innan någon annan förstått något och det finns hur många berättelser som helst om hundar som upptäcker sjukdomar hos sina hussar och mattar utan att vara tränade för det.  Det finns ingen som kan trösta lika bra som en hund när man är ledsen. De bara finns där och tittar på en med sina snälla, goa ögon och låter en gråta ner i pälsen. Den ögonvärmen finns det ingen människa som kan komma i närheten av.

Varför ville jag plötsligt skriva om detta? Ni kanske tror att något tråkigt har hänt. Det är inte alls så. Jag satt bara med mina älskade vovvar på golvet och båda tittade så djupt in i mina ögon så jag blev alldeles varm och lycklig. Vilken tur jag har som har tillgång till dessa underbara varelser som förgyller min vardag så mycket.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

5 svar

 1. Haha ganska kul att du skriver om vackra, förstående hundögon och väljer nästan uteslutande bilder där de har röda ögon ^^

  Men ja, jag förstår vad du menar 🙂

  12 januari, 2011 kl. 4:09 e m

  • Jag tänkte faktiskt på det också när jag la upp bilderna men man ser i alla fall hur fina voffsingar de är.

   12 januari, 2011 kl. 4:47 e m

 2. Junie

  Jag stör mig på att din blogg är så bred nu, om du förstår hur jag menar… det är svårt att läsa, att hänga med i texten utan att tappa bort sig :/

  12 januari, 2011 kl. 4:56 e m

 3. Maj

  Tack för din kommentar på min blogg, den värmde. Och jag försöker ställa upp så gott jag kan. 🙂

  Dina hundar är fantastiska, de är väldigt mysiga!! 🙂

  13 januari, 2011 kl. 12:27 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s