Min blogg om allt och inget

Jakten på parasiten

Äntligen är de i gång med att spola igenom hela vattensystemet i vårt kära Östersund (såg förresten i tidningen att Östersund är 5:e mest populära staden i Sverige). Det har varit mycket elände och minst 12000 pers har varit sjuka så jag förstår att många är arga och beklagar sig högt och ljudligt i tidningar, radio och annan media. Folk är väldigt trötta på att antingen koka vatten eller köpa vatten på flaska och diverse krav på ersättningar syns lite överallt. I matvaruaffärerna står det stora pallar med vattendunkar och de verkar gå fort åt. Vissa gör stora vinster på parasiten medan en del förlorar stort.

Här i vårt lilla hus i Optand lever vi som i en egen liten bubbla utan några som helst problem med smutsigt vatten. Även fast en del människor i vår närhet har det besvärligt känns det väldigt avlägset och vi kan nog inte riktigt sätta oss in i hur det är för de drabbade. Jag är glad och tacksam för att vi har den rening som behövs och känner väldigt mycket medlidande med alla de som varit sjuka, särskilt alla barn som nog haft det värst.

Snart ska det i alla fall vara över. Några veckor till och sedan ska det bli klartecken på att vattnet är tjänligt igen. Jag undrar hur många som vågar dricka vattnet direkt när beskedet kommer. Många väntar nog för att se om andra dricker utan att bli sjuka och en del kanske börjar lite smått med att borsta tänderna eller skölja grönsakerna i okokt vatten. Vi kommer nog i alla fall att få leva länge med benämningen ”bajsstaden” men det sägs ju att all reklam är bra reklam. Vi får väl se.

3 svar

 1. Den femte mest populära staden alltså? Nu blev jag lite nyfiken på vad som ligger bakom det resultatet 😛

  11 januari, 2011 kl. 12:03 e m

  • Den undersökningen gjordes i november, alltså innan parasitutbrottet. Folk har fått tycka till om 28 större kommuner och inga följdfrågor om varför ställdes. Läs måndagens ÖP om du vill veta mer. Rubrik: Östersund populäraste staden i Norrland.

   11 januari, 2011 kl. 1:07 e m

 2. Junie

  Hahahahaha bajsstaden 😀

  11 januari, 2011 kl. 12:21 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s