Min blogg om allt och inget

Lycklig

Jag har skrivit om lycka förut men de som tycker att det blir väldigt tjatigt behöver ju inte läsa det här. Jag vet inte varför just jag har fått förmågan att hitta lyckan i de små vardagliga händelserna men jag är väldigt tacksam för att det är så. Jag kan fnissa lite åt den medicinska vetenskapen ibland när jag tänker på att båda mina diagnoser var för sig ska göra mig deprimerad. Det känns som en stor vinst för mig att de inte har lyckats få mig dit och det gör att jag känner mig ännu lyckligare.

Den här tiden fram till jul är alltid ett enda stort lyckorus och inte blir det sämre nu när alla mina barn och några respektive äntligen är här och vi får mysa tillsammans hela familjen. Det kanske kunde vara några grader varmare men med brasan sprakande  i kaminen och lite extra filtar löser vi det problemet också.

Till alla som mår dåligt av mörkret kan jag komma med ett glädjande besked: nu vänder det, ljuset är snart tillbaka. Jag önskar att alla kunde njuta av alla årstider precis som jag och alltid ha en ny årstid att se fram emot. Kanske går det att bearbeta sin hjärna till att tycka så – varför inte genom en masshypnos. Tänk om man kunde göra alla människor lyckliga genom något sådant. Det kanske skulle bli outhärdligt med all den lyckan, vad vet jag, men chansen kanske finns att det skulle lösa alla världsproblem. Människan är nog mer benägen att utföra goda handlingar om hon är lycklig.

Som avslutning tänker jag upprepa min tidigare definition av lycka: lycka är att kunna acklimatisera sig till rådande omständigheter.

Lycka till allihop!

4 svar

 1. Junie

  Det är ju samma definition som vissa sätter på intelligens 😛 Jag är glad att du är lycklig mamma 🙂

  21 december, 2010 kl. 9:55 f m

  • Oj då, visste inte att jag är så intelligent.

   21 december, 2010 kl. 11:45 f m

 2. Jag tror nog att du har lyckats föra vidare den där uppskattningen och lyckan till åtminstone mig 🙂 Jag är glad nästan jämt jag 🙂

  21 december, 2010 kl. 11:17 f m

  • Ja, det är du faktiskt och det är underbart.

   21 december, 2010 kl. 11:42 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s