Min blogg om allt och inget

Moderaternas hets mot folkgrupp

Ja, det är precis så jag känner det. Det låter så bra när de pratar om hur de vill hjälpa människor tillbaka till ett fullvärdigt liv och bort från utanförskap när allt bara handlar om att snygga till siffrorna i statistiken. Visst, nu har antalet sjuka minskat i statistiken och de vill ta åt sig äran för att de har en mer human politik men en stor del av de människor  de har utförsäkrat är inte friskare utan bara just utförsäkrade och dessutom mår många ännu sämre med psykiska besvär och försämrad ekonomi. Detta p g a att människor som aldrig behöver titta de sjuka i ögonen har beslutat att vissa sjukdomar, som visserligen gör människor oförmögna till arbete men som i vissa fall ” borde”  kunna bli bättre med rehabilitering, inte ska omfattas av sjukförsäkringen. Man tittar inte på enskilda fall och bedömer de olika människornas möjlighet till återgång efter rehabilitering utan alla med samma diagnos avfärdas med samma motivering.

Detta är absolut ingen kritik mot försäkringskassan. Jag har bara mött trevliga människor där som gör allt för att hjälpa och hitta utvägar men de har strikta regler som inte kan kringgås och många gånger har de nog svårt att försvara alla idiotiska beslut de tvingas ta. Allt ansvar vilar på den nuvarande regeringen och i första hand på moderaterna som helt utan empati bedriver denna hets- och hatkampanj mot landets sjuka som de tror fuskar till sig bidrag.

För egen del väntar jag nu på ett beslut om sjukersättning eller utförsäkring. Enligt min handläggare på försäkringskassan är det ingen som tvivlar på mina besvär och läkarintyg har bekräftat att jag inte bedöms kunna ta något på marknaden tillgängligt arbete inom överskådlig tid. Jag har dock blivit förvarnad om att det kanske inte räcker eftersom en av mina diagnoser tillhör de sjukdomar som kanske någon gång kan rehabiliteras och mina andra besvär har inte blivit riktigt diagnostiserade. Ett av villkoren för sjukersättning säger nämligen att det inte får finnas minsta tvivel om att alla möjligheter till rehabilitering är uttömda. Jag vill gärna bli rehabiliterad om det finns någon möjlighet men i stället verkar det som om jag kan bli utförsäkrad.

Vad som väntar sedan är inte riktigt klart. Förmodligen kan jag efter tre månader söka sjukpenning igen och börja om från början. Jag vet inte vilka regler som gäller då men tar nu ett steg i taget och försöker att inte deppa ihop. Jag har lyckats hålla humöret uppe under alla de år jag varit sjuk men den här regeringen vet verkligen hur man suger musten ur folk. Hur kan man känna annat än förakt för sådana människor. Jag tror inte att alla de nästan 30 % som röstade på moderaterna sympatiserar med deras inhumana inställning men i mina mörka stunder kan jag önska att alla de borde få uppleva vår situation. Men det är bara i mina djupaste dalgångar de tankarna kommer för jag vet att de allra flesta inte riktigt har förstått hur hårda reglerna är. Jag har själv alldeles nyligen fått större insikt och kan knappt tro på det fortfarande.

5 svar

 1. hon var väldigt fin, min mormor!

  14 oktober, 2010 kl. 9:04 f m

 2. Usch, du har alltså tappat den där positiva inställningen som du hade förut..? Hoppas verkligen att du slipper bli utförsäkrad…

  14 oktober, 2010 kl. 10:11 f m

  • Även jag har övergivit den naiva inställningen att de flesta vill väl.

   14 oktober, 2010 kl. 11:20 f m

 3. Junie

  Människor är i grund och botten onda och själviska, men det hjälper inte att deppa ner sig (look who’s talking, jag vet ju att det är svårt att ignorera negativa tankar men försök!) så jag hoppas du fortfarande kan känna dig lycklig överlag trots att den ”naiva inställningen” är borta! Pusspuss ❤

  14 oktober, 2010 kl. 12:03 e m

  • Det kändes faktiskt bättre när jag hade skrivit av mig lite. Allt ordnar sig, det brukar det göra.

   14 oktober, 2010 kl. 1:03 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s