Min blogg om allt och inget

Mammografi

Så damp den då ner i brevlådan till slut, kallelsen till mammografiundersökning. Min första impuls var att ringa och säga att jag behöver inte den undersökningen för jag tror inte att den gör varken från eller till. Min mamma gick regelbundet och gjorde mammografi men när hon fick bröstcancer var det inte där de upptäckte det utan hon hittade knölen själv. När jag funderat lite kom jag fram till att det kanske ändå är bra att gå dit för det måste ju finnas en anledning till att alla kvinnor erbjuds detta och jag vill inte känna att jag ångrar mig om och när jag drabbas.

Jag har faktiskt gjort en mammografiundersökning tidigare. Jag blev inte kallad den vanliga vägen utan när jag var hos min läkare för ett sjukintyg tyckte han väl att eftersom han inte kunde göra så mycket annat för mig så skulle han i alla fall se till att jag fick ut någonting av besöket. Därför skickade han en remiss och några månader senare fick jag komma dit. Jag hade väntat mig en kvinnlig röntgensköterska för när allt kommer omkring tycker nog de flesta kvinnor att det känns bäst. I stället kom en ung, väldigt trevlig norrman och hämtade mig. Han var väldigt professionell men det var ändå inte helt ok att han var och petade överallt och la allt tillrätta. Jag kanske är lite gammaldags men är det inte en kvinna som genomför undersökningen denna gång kanske jag tackar nej till framtida undersökningar.

2 svar

  1. Junie

    är inte det lite samma sak som manliga gynekologer då? Det är ju ändå deras yrke och de bryr sig nog inte så mycket. Men det är klart, känns det inte bra så känns det inte bra och man borde kunna få en kvinnlig sköterska om man vill

    12 oktober, 2010 kl. 9:05 f m

    • Du har nog helt rätt men på något konstigt sätt bryr jag mig inte lika mycket vid en gynundersökning. Kanske för att man inte ser vad de gör då.

      12 oktober, 2010 kl. 1:00 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s